Authentic.
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
39K Likes
21 Followers
Subscribe
Flys Kitchen
Fly's Kitchen
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
  • Hovedretter

Julia Childs Boeuf Bourguignon

  • Posted on 13. marts 201627. november 2018
  • 318 views
  • 3 minute read
  • Karsten
Julia Childs Boeuf Bourguignon
Julia Childs Boeuf Bourguignon
Total
0
Shares
0
0
0

Jeg har haft lyst til at lave denne ret et stykke tid, så jeg fandt opskriften på http://www.kvindetid.dk
Boeuf Bourguignon er fantastisk vintermad. Den kan laves dagen før servering, da den om muligt smager endnu bedre dagen efter. Retten fik en renæssance i forbindelse med filmen Julia & Julie.
Boeuf Bourguignon til 6 personer

200 gram stykke bacon med fedtkant

1 spsk. olivenolie

1,6 kilo skært oksekød

1 gulerod i skiver

1 løg i skiver

1 tsk. salt

1/4 tsk. sort peber

2 spsk. mel

3 kopper fyldig, ung rødvin, f.eks en Chianti

2 til 3 kopper oksekødsfond eller oksekøds bouillon

1 spsk. tomatpure

2 fed hvidløg

1 / 2 tsk. timian

Smuldret laurbærblad

18 til 24 små perleløg, braiseret i bouillon

500 gram champignon skåret i kvarte og derefter sauteret i smør

Persilleduske
Fremgangsmåde

Skær skorpen fra baconstykket, og skær bacon i små stykker. Lad fedtskorpe og bacon simre i 10 minutter i vand. Hæld vandet fra og tør.

Forvarm ovnen til 200 grader

Sauter bacon i olivenolie over moderat varme i 2 til 3 minutter så det bruner let. Tag bacon op. Tør nu oksekødstykkerne i køkkenrulle eller et viskestykke, da kødet bruner meget nemmere, når det ikke er fugtigt. Sauter kødet i det varme baconfedt, et par stykker ad gangen indtil kødet er pænt brunt på alle sider. Læg kødet sammen med baconen.

I samme fedt brunes de snittede grøntsager. Hæld sauteringsfedtet fra og kom oksekød og bacon tilbage i gryden og tilsæt salt og peber.

Drys melet over kødet, så det er med til at jævne retten

Tilsæt nu vin og bouillon, så kødet lige er dækket. Tilsæt tomatpuré, hvidløg, urter og bacon fedtskorpen. Lad det simre.

Sæt låg på gryden og stil den i nederste tredjedel af den forvarmede ovn. Lad det stå i ovnen 2 1 / 2 til 3 timer ved 185 grader. Kødet er mørt, når en gaffel kan gennemborer det med lethed.

Mens oksekødet er i ovnen, forberedes perleløg og champignons. Sæt dem til side indtil de skal bruges.

Når kødet er mørt hældes indholdet af gryden i en sigte over en ny gryde eller pande. Tag fedtskorpen fra baconen væk. Skyl den gryde der har været i ovnen og put først oksekød og baconstykker tilbage i den. Fordel løg og champignon over kødet.

I den anden gryde skimmes saucen med en ske. Hvis saucen er for tynd, kog den ned. Hvis for tyk, tilsættes et par spiseskefulde fond eller bouillon. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over kød og grøntsager.
Serveringsforslag: Serveres direkte i gryden for det mere rustikke valg, eller arrangeres på et fad omgivet med kartoffelmos eller ris, og pyntet med persille

I min version kom jeg perleløg og champignons tilbage i gryden, så skal man bare gå uden om lauerbærbladene, i stedet for at hælde det om og det fungerede fint.

Total
0
Shares
Like 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • julia childs Bouf Bourguignon
Previous Article
Creme Brulee
  • Dessert

Creme Brulee

  • Posted on 5. marts 201627. november 2018
  • Karsten
Læs opskriften
Next Article
Gammeldags grydestegt kylling
  • Hovedretter

Gammeldags grydestegt kylling

  • Posted on 3. april 201627. november 2018
  • Karsten
Læs opskriften
Du vil måske også syntes om
Læs opskriften
  • Hovedretter

  • Posted on 30. december 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Ravioli og oksekød

  • Posted on 9. november 20209. november 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Langtidsstegt svineskank

  • Posted on 1. oktober 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Hakket oksekød med skinkestrimler i ovnen

  • Posted on 7. juli 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Flækket kylling på grillen

  • Posted on 2. juli 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Grillet ørred eller laks

  • Posted on 28. juni 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Grillet andebryst

  • Posted on 22. juni 2020
  • Karsten
Læs opskriften
  • Frokostretter
  • Hovedretter

Æggeruller med tortilla wraps

  • Posted on 12. maj 2020
  • Karsten

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Instagram
Facebook
Fly's Kitchen
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
En blog om mad

Input your search keywords and press Enter.