Authentic.
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
9223372036854.8M Likes
21 Followers
Subscribe
Flys Kitchen
Fly's Kitchen
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
  • Hovedretter

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

  • Posted on 17. april 202017. april 2020
  • 1.8K views
  • 2 minute read
  • Karsten
Total
0
Shares
0
0
0

Opskriften er fra www.madensverden.dk

Fantastisk og kødet er fra kødbilen.

MADENS VERDENMENU

cotes de boeuf i ovn

Du er her: Aftensmad › Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarinDu kan sagtens stege en cote de boeuf i ovn uden at brune den på panden først. Her er den lavet med hvidløg og rosmarin. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin

Sådan laver du cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.

Cote de boeuf i ovn er god mad, der også er fremragende som gæstemiddag. Eller som den romantiske med fritter og bearnaise, som du kan se længere nede.

Cote de boeuf skæres af oksens højreb, en udskæring der også giver os ribeye og entrecotes.

Det særlige her er, at bøffen er 6-7 centimeter høj og derfor perfekt at stege i ovnen.

Kødet bliver virkelig mørt og det er næsten svært at lave en bedre bøf.

Opskriften er beregnet til to personer, men er I fire skal du blot anvende to stykker kød. Stegetiden og fremgangsmåden er den samme.

Vild med god oksekød? Så prøv lige min opskrift på flapmeat.

Ingredienser til cote de boeuf i ovn

1 cote de bouef på cirka 600 gram
0,5 deciliter olivenolie
2 fed hvidløg
Lidt frisk rosmarin
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Tag kødet ud af køleskabet en time før du skal i gang med at tilberede det, og her skal det marineres.
  2. Kom olivenolie i en lille skål, pres hvidløgsfed ned i olien og tilsæt hakkede blade rosmarin. Kom også lidt salt i. Mas det godt sammen.
  3. Rids fedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv, og gnid kødet grundigt med salt.
  4. Smør så den store bøf ind i hvidløgsmarinaden og læg den i et ildfast fad. Lad det hvile en lille times tid.
  5. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  6. Stil fadet ind i ovnen hvor den steges fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter på den anden side.
  7. Skru ned for varmen til 200 grader varmluft, hvor din cote de boeuf i ovn nu skal have yderligere cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Du kan med fordel vende bøffen en gang eller flere undervejs.
  8. Stegetiden er vejledende, så steg den indtil kernetemperaturen er på cirka 57 grader. Så er kødet let rosa efter hviletid, og dermed helt perfekt.

Servering

Den færdigstegte cote de boeuf i ovn lægges på et skærebræt, og krydres med en smule mere salt og friskkværnet peber.

Lad den hvile utildækket i cirka 15 minutter.

Derefter udskæres kødet i tynde skiver, og det er en himmelsk mundfuld.

Total
0
Shares
Like 0
Tweet 0
Pin it 0
Related Topics
  • cote de boeuf
  • hvidløg
  • kødbilen
  • rosmy
Previous Article
  • Suppe

Løgsuppe med gratineret ostebrød

  • Posted on 10. april 2020
  • Karsten
Læs opskriften
Next Article
  • Bagværk

Rabarberkage med marcipan

  • Posted on 12. maj 2020
  • Karsten
Læs opskriften
Du vil måske også syntes om
Læs opskriften
  • Frokostretter
  • Hovedretter

Broccolitærte med porre og løg

  • Posted on 11. september 202411. september 2024
  • Karsten
Læs opskriften
  • Frokostretter
  • Hovedretter

Æggekage

  • Posted on 11. august 2024
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter
  • Pastaretter

Pastaret med kylling og broccoli

  • Posted on 16. august 20233. maj 2024
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Forloren hare

  • Posted on 12. marts 2023
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter

Frikadeller med oksekød

  • Posted on 10. oktober 202210. oktober 2022
  • Karsten
Læs opskriften
  • Hovedretter
  • Pastaretter

Cremet pastaret med pølser, bacon og skinkestrimler

  • Posted on 3. august 20223. august 2022
  • Karsten
Læs opskriften
  • Frokostretter
  • Hovedretter

Salat med ristet skinkekød

  • Posted on 22. marts 202222. marts 2022
  • Karsten
Læs opskriften
  • Frokostretter
  • Hovedretter

Pasta med bacon og laks

  • Posted on 6. februar 20226. februar 2022
  • Karsten

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Instagram
Facebook
Fly's Kitchen
  • Forside
  • Bagværk
  • Forret
  • Pastaretter
  • Suppe
  • Frokostretter
  • Hovedretter
  • Dessert
  • Tilbehør
  • Mød Kokken
En blog om mad

Input your search keywords and press Enter.