Opskriften er fra www.madensverden.dk
Fantastisk og kødet er fra kødbilen.
MADENS VERDENMENU
Du er her: Aftensmad › Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarinDu kan sagtens stege en cote de boeuf i ovn uden at brune den på panden først. Her er den lavet med hvidløg og rosmarin. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Cote de boeuf i ovn med hvidløg og rosmarin
Sådan laver du cote de boeuf i ovn. Den store og saftige bøf skal ikke brunes først, men steges direkte i ovnen. Se også forslag til tilbehør.
Cote de boeuf i ovn er god mad, der også er fremragende som gæstemiddag. Eller som den romantiske med fritter og bearnaise, som du kan se længere nede.
Cote de boeuf skæres af oksens højreb, en udskæring der også giver os ribeye og entrecotes.
Det særlige her er, at bøffen er 6-7 centimeter høj og derfor perfekt at stege i ovnen.
Kødet bliver virkelig mørt og det er næsten svært at lave en bedre bøf.
Opskriften er beregnet til to personer, men er I fire skal du blot anvende to stykker kød. Stegetiden og fremgangsmåden er den samme.
Vild med god oksekød? Så prøv lige min opskrift på flapmeat.
Ingredienser til cote de boeuf i ovn
1 cote de bouef på cirka 600 gram
0,5 deciliter olivenolie
2 fed hvidløg
Lidt frisk rosmarin
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tag kødet ud af køleskabet en time før du skal i gang med at tilberede det, og her skal det marineres.
- Kom olivenolie i en lille skål, pres hvidløgsfed ned i olien og tilsæt hakkede blade rosmarin. Kom også lidt salt i. Mas det godt sammen.
- Rids fedtet på oversiden i ruder med en skarp kniv, og gnid kødet grundigt med salt.
- Smør så den store bøf ind i hvidløgsmarinaden og læg den i et ildfast fad. Lad det hvile en lille times tid.
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Stil fadet ind i ovnen hvor den steges fem minutter på den ene side, vendes og får fem minutter på den anden side.
- Skru ned for varmen til 200 grader varmluft, hvor din cote de boeuf i ovn nu skal have yderligere cirka 15 minutter. Måske lidt længere. Du kan med fordel vende bøffen en gang eller flere undervejs.
- Stegetiden er vejledende, så steg den indtil kernetemperaturen er på cirka 57 grader. Så er kødet let rosa efter hviletid, og dermed helt perfekt.
Servering
Den færdigstegte cote de boeuf i ovn lægges på et skærebræt, og krydres med en smule mere salt og friskkværnet peber.
Lad den hvile utildækket i cirka 15 minutter.
Derefter udskæres kødet i tynde skiver, og det er en himmelsk mundfuld.